trang Blog

Loving NguyenTham gia: 06/11/2008
  • ĐỀ THI TỐT NGHIỆP ANH VĂN THPT 2008
    Nhịp Sống Trẻ
    CameraNikon D3
    ISO3200
    Aperturef/8
    Exposure1/50th
    Focal Length200mm

    ĐỀ THI TỐT NGHIỆP ANH VĂN THPT 2008

    Đề luyện thi tốt nghiệp THPT lớp 12 – hệ 3 n

    ăm

    Môn tiếng Anh

     

    Theo cấu trúc quy

    định của Bộ Giáo dục và Đào tạo (100% trắc nghiệm)

     

    Phonetics – 5 câu

    Vocabulary and Grammar – 25 câu

    Reading – 10 câu – 2 bài

    đọc hiểu

    Writing – 10 câu – 2 dạng bài viết

    Phonetics

    a. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others:

    1. A. begin B. enjoy C. decide D. benefit

    2. A. worry B. difficulty C. country D. qualify

     

     

    3. A. worked B. startedC. looked D. cooked

    4. A. dangerous B. different C. situation D. popular

    5. A. scenery B. gather C. edition D. grocery

    II. Vocabulary and Grammar

    Choose the best option A, B, C or D to complete the sentence.

    6. I am afraid of ___________ in front of our class by my teachers.

     

    A. being asked

    B. to ask

    C. asking

    D. to be asked

    7. What was the weather like____________ Monday morning?

    A. in B. on C. at D. with

    8. I spent three days _____________ the data last week.

     

    A. collect

    B. collecting

    C. to collect

    D. collected

    9. Neither Bill nor Kate ___________ going to the play tonight.

    A. was B. were C. is D. are

    10. Many people believe that the novel will be a best seller when it___________.

    A. is published B. will be published

    C. were published D. will publish

    11. I’m tired of ________________ nothing to do at home.

    A. to have B. have C. having D. had

    12. Please tell him to _____________ the light. It is getting dark.

    A. turn on B. turn up C. turn over D. turn off

    13. It often took me four hours to do my ____________ every day when I was at primary school.

    A. home works B. home work C. homework D. homeworks

    14. They went to the famous temple _________________ is only a mile away.

    A. what B. where C. in which D. which

    15. You should bring with you an umbrella if you want to go out now. It _________ at the moment.

    A. will rain B. rains C. is raining D. rained

    16. She went to the market without ____________ any thing.

    A. to buy B. buying C. bought D. buy

    17. Young people hate ____________, they prefer making questions.

    A. ask B. asking C. be asked D. being asked

    18. Professional players are not allowed to ____________this race.

    A. take part in B. come into C. take place in D. take part

    19. He has been in hospital ___________last Tuesday.

    A. for B. when C. from D. since

    20. Jane, there’s a message for you. _______________ called when you were out.

    A. Someone B. No one C. Anyone D. Anybody

    21. Be quiet! I ____________to listen to some important information.

    A. was trying B. am trying C. try D. tried

    22. The teacher made us ____________ hard for the final examination.

    A. learn B. learning C. to learn D. learnt

    23. I am sure I locked the door. I clearly remember ___________ it.

    A. to lock B. to have locked C. locking D. lock

    24. She wishes she ________ the written tests.

    A. will pass B. is going to pass C. passes D. would pass

     

     

     

    25. Joanna’s previous employer gave her a good recommendation because she made ________ mistakes in her work.

    A. much B. little C. few D. a lot

    26. The importance of a language doesn’t necessarily ____________ on the number of people who speak it.

    A. try

    B. rely

    C. depend

    D. insist

    27. We offer afternoon and evening classes with ______________ teachers.

    A. well-qualified B. good-qualified

    C. qualification D. quality

    28. The policeman ___________ the thief when he ___________into the bank.

    A. catches/broke B. caught/broke

    C. has caught/broke D. caught/ had just broken

    29. When wastes are poured into the atmosphere, the air becomes___________ .

    A. contaminated

    C. to contaminate D. contaminate

    30. I want to make my gift special so I’ve bought some colourful __________________.

    A.wrap paper B. wrapped paper

    C. paper wrapping D. wrapping paper

     

     

    III. Reading

    a. Choose the best answer A, B, C or D to complete the passage.

    This passage is extracted from the introduction to the Directory of Summer Jobs, a book published every year to help students find temporary employment during the summer vacation.

    You should try to apply as early as possible. Don’t write to only one employer but to several (31) _____________.You are more likely to have a chance to get a job. Before (32) _________ for a position , check that you fulfill all the requirements as to period of work, age, and qualifications. Write an application letter (33)_________ which position interests you, why you think you are suitable for it and how many hours you can work a week. Remember to (34)_________ your curriculum vitae and a small photograph of your own .

    When a job (35) __________ to you, check details of wages, hours and the conditions of work with the employer. If you are offered more than one job, you should decide quickly.

     

    31. A. others B. another C. the others D. other

    32. A. applying B. asking C. having D. working

    33. A. talking B. explaining C. demanding D. booking

    34. A. close B. get on C. put away D. enclose

    35. A. had been offered B. was offered C. has been offered D. is offered

     

    b. Choose the best answer A, B, C for each question.

    Sydney is Australia’s most exciting city. The history of Australia begins here. In 1788 Captain Apthur Phillips arrived in Sydney with 11 ships and 1624 passengers from Britain (including seven hundred and seventy prisoners). Today there are about 3.6 million people in Sydney. It’s the biggest city in Australia, the busiest port in the South Pacific and one of the most beautiful cities in the world.

    There are over 20 excellent beaches close to Sydney and its warm summer climate and cool winter have made it a favourite city for immigrants from overseas. There are three things that make Sydney famous: its beautiful harbour, the Sydney Harbour Bridge, which was built in 1932 and the Sydney Opera House, which was opened in 1973.

     

    36. How many prisoners were brought to Australia in 1788?

    A. 1624 B. 770 C. 3.6 million D. 717

    37. Where does the history of Australia begin?

    A. In Canberra B. In Melbourne C. In Sydney D. In New South wales

    38. Which city mentioned is the busiest port in the South Pacific?

    A. Perth B. Sydney C. Tasmania D. New York

    39. What is the weather like in Sydney in winter?

    A. very cold B. warm C. cool D. hot

    40. When was the Sydney Opera House opened?

    A. 1788 B. 1624 C. 1732 D. 1973

    41. She’d rather travel by train than go by air.

     

     

     

     

    IV. Writing

    a. Choose the sentence A, B, C or D that has the same meaning with the given one.

    A. She prefers traveling by train to going by air.

    B. She prefers traveling by train to go by air.

    C. She prefers traveling by train than going by air.

    D. She prefers travel by train to going by air.

    42. My brother likes pointing out my mistakes.

    A. My brother is fond of to point out my mistakes.

    B. My brother is fond of point out my mistakes.

    C. My brother is fond of to pointing out my mistakes.

    D. My brother is fond of pointing out my mistakes.

    43. I’ve lost interest in going to the same places all the time.

    A. I’m fed up going to the same places all the time.

    B. I’m fed of with going to the same places all the time.

    C. I’m fed up with going to the same places all the time.

    D. I’m fed up with going the same to places all the time.

    44. May I borrow your newspaper?

    A. Would you mind lending me your newspaper?

    B. Would you mind borrowing me your newspaper?

    C. Would you mind giving me your newspaper?

    D. Would you mind lend me your newspaper?

    45. "Where are you going to stay when you are in Hue?" Lan asked me

    A. Lan asked me where were we going to stay when we were in Hue.

    B. Lan asked me where we were going to stay when we were in Hue.

    C. Lan asked me where we are going to stay when we are in Hue.

    D. Lan asked me where are we going to stay when we are in Hue.

    b. Choose the underlined word or phrase A, B, C or D in each sentence that needs correcting.

    46. He spent two hours to translate this text into English yesterday morning.

     

    A B C D

    47. We are going on a trip to a countryside with our classmates next month.

    A B C D

    48. Many of the peoples in my home village have lived in their village all their lives.

     

    A B C D

    49. First the examiner asked me what my name was, and where I come from.

    A B C D

    50. Could you send me some information about a possibly course that I can take?

    A B C D

     

    THE END

    đáp án

    đề luyện thi tốt nghiệp THPT lớp 12 – hệ 3 năm

    Môn: tiếng Anh

     

     

    1. D

    2. D

    3. B

    4. C

    5. C

    6. A

    7. B

    8. B

    9. C

    10. A

    11. C

    12. A

    13. C

    14. D

    15. C

    16. B

    17. D

    18. A

    19. D

    20. A

    21. B

    22. A

    23. C

    24. D

    25. C

    26. C

    27. A

    28. B

    29. A

    30. D

    31. A

    32. A

    33. B

    34. D

    35. D

    36. B

    37. C

    38. B

    39. C

    40. D

    41. A

    42. D

    43. C

    44. A

    45. B

    46. A

    47. B

    48. B

    49. D

    50. C

     

     

     

    THE END

     

     

     

     

    B. contaminating

     

     

    b. Choose the word whose stress pattern is different from the others:

    ĐỀ THI TỐT NGHIỆP ANH VĂN THPT 2008